NGJITËS QERAMIKE

Graniti FUGE Speciale

Përshkrimi

Granitifugë Speciale është masë për mbushjen e distancave-fugave të sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme të murit dhe dyshemesë me pllaka nga qeramika, pllaka nga guri dhe mozaikut nga qelqi. Ka qëndrueshm- eri të shkelqyer ndaj veprimeve mekanik, e qëndrueshme ndaj ujit dhe lagështisë.
Përgatitja
Përmbajtjen e Kovës 3kg e tretim në 0.9L ujë dhe e përziejmë mirë. Pas 5min qëndrimi masën e përziejmë edhe njëherë dhe i shtojmë ujë sipas nevojës.
Fugimi
Masën e përgaditur e fusim në fuga me obëll ose mistri të gomës dhe vendosja bëhet nën këndin përafërsisht 45ᵒ në drejtim të fugave. Pas 10-15min pasi që shtresa e mbetur në pllaka ta ketë ndërruar ngjyrën, pllakat i pastrojmë me ujë me anë të një shpuze të butë, i thajmë ato me një leckë të terur, dhe i polirojmë.
Koha e tharjesë
Rreth 2 orë.
Albanian